3DC rolling stock in 3' NG

Feedback, questions, updates on current projects, you name it!
thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

3DC rolling stock in 3' NG

Postby thegrindre » Fri Apr 11, 2008 3:53 am

This is gonna be fun.

Got the height and width down using Curtis' and Whecsailor's ng stuff for alignment.

Here's a very rough first attempt at my first car. (I have a dream!) LOL

Image

:D
Last edited by thegrindre on Fri Apr 11, 2008 11:23 am, edited 1 time in total.
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

Pencil
Site Admin
Posts: 1284
Joined: Sat Oct 08, 2005 10:28 am
Location: Portland, Oregon

Postby Pencil » Fri Apr 11, 2008 8:34 am

Hehe - we're in trouble now!
I can't wait to see what you come up with, Rick :)

Col Hogan
Posts: 246
Joined: Mon Aug 06, 2007 10:15 am
Location: South Carolina, USA
Contact:

Postby Col Hogan » Fri Apr 11, 2008 8:48 am

Invisible, floating bogies is definitely not what they used.
"Floundering Around in Mediocrity For No Particular Reason...."
Image

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Fri Apr 11, 2008 11:14 am

Hi all,
OK, smart a**... LOL

I believe I need a little help with the config file.
I need to know what the enginespec is all about?
What does it do?
How does it work?
What is it used for?
Which one should I use?

I've pulled up a number of cars and some have the same kuid but some don't.
I'm looking for the basic standard piece of rolling stock with no added 'attractions'. No bells no whistles...

I believe I have the rest of the config all figured out.

Thanks,

P.S. I have a dream!

:D
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

Col Hogan
Posts: 246
Joined: Mon Aug 06, 2007 10:15 am
Location: South Carolina, USA
Contact:

Postby Col Hogan » Fri Apr 11, 2008 12:23 pm

Okay. Here's what I know (I think...) since I'm not at home. :?
The engine spec is mostly the same throughout most un-powered stock.
Use the Auran kuid <-1:42004201>
I'll be home about 430pm so I can check again at that point and answer your other query's.

Good Luck. 8)
"Floundering Around in Mediocrity For No Particular Reason...."
Image

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Fri Apr 11, 2008 12:40 pm

You got mail.

OK, that's the one that seems to be the most standard.

Thanks,
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Fri Apr 11, 2008 1:46 pm

As I said in my first post,
This is gonna be fun...
OK, folks. I know, I know, I still gotta few bugs to work out, yet but, I got my first car on the tracks... ROTFLMAO

(My version of an 0-4-0. ROTFLMAO)


Image


Just a friendly note, here...
Don't ask me what it's supposed to be because I'd have to kill ya if I told ya but, I can say this, it used to be a 28' boxcar until that tree fell on it. LMAO

Norm, you better hurry and catch up, I need help, here... :roll:

:shock:
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

Col Hogan
Posts: 246
Joined: Mon Aug 06, 2007 10:15 am
Location: South Carolina, USA
Contact:

Postby Col Hogan » Fri Apr 11, 2008 2:59 pm

I gotta tell ya' that a "well balanced bobber flatcar" looks pretty awesome.
That fallen tree did it a lot of good. ROFLMAO, also.

C-ya in the funnypaper................lololololololol
"Floundering Around in Mediocrity For No Particular Reason...."
Image

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Sat Apr 12, 2008 2:40 am

Well, I thought it was coming along pretty good...

Image

Unfortunately, I accidentally deleted the whole thing. It no longer exists. Don't know how to recover it. :cry: I never use the trash bin, I deactivated it years ago. :roll:
I hit the DELETE key instead of the enter key while I was renaming a file. I never got around to backing up a second copy.
I'm afraid this is all I have of it, the exported .im file for the game itself.

Oh, well. Gotta start all over again, I guess.

Who remembers their DOS commands. I can't remember most and I need to figure out how to search my hard drive.
I think the DOS word I'm looking for is find. Yup, that's it.

:cry: :cry: :cry:
Last edited by thegrindre on Sat Apr 12, 2008 8:10 am, edited 1 time in total.
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Sat Apr 12, 2008 8:06 am

Never mind. I'm startin' a new one. Spent a couple hours of searchin' the net and DLing a half a dozen recovery apps but all to no avail.

You guys all sleep late on Saturdays, don't ya. He he...


Well, vacation's over for me. I had fun. Hope you all did.

:D
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

Pencil
Site Admin
Posts: 1284
Joined: Sat Oct 08, 2005 10:28 am
Location: Portland, Oregon

Postby Pencil » Sat Apr 12, 2008 8:36 am

For searching the hard drive, I use windows search in XP. Vista's doesn't seem to work as well for non-standard files (although I'm probably missing something)
I'm sorry about your loss; but the next one will be even better, right?

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Sat Apr 12, 2008 10:59 am

...I'm sorry about your loss; but the next one will be even better, right?
Well, I guess you could say that. :D It's turning out to be, so far.

:wink:
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Sun Apr 13, 2008 7:17 pm

OK, I'm back on track, pun intended.

Image

I'm having 'window' issues. The 'window maker/hole maker' is bugged in 3DC. I've reported it but don't know when or if it'll be fixed. It's something that should be addressed, though. It doesn't work per their instructions.

:D
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Sun Apr 13, 2008 9:06 pm

Found a way to make holes. Yee Haa!

:D
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/

thegrindre
Posts: 734
Joined: Wed Jun 20, 2007 12:13 pm
Location: Cotten fields of Mississippi, USA

Postby thegrindre » Mon Apr 14, 2008 6:07 am

Unfortunately, they don't show in the game... :(

Image

I guess I'll have to figure out how to do alpha channeling.

Polys are only 334. My buildings have more than this. :roll:

:D
Rick
TRS 2004 Deluxe Edition v2.4 Build 2365
Creating in 3D Canvas Pro
Web site = http://allricksstuff.com/


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests

cron